Deense Mobiliteitsstartup Oscar Autoverhuur verovert Tielt Regio

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Het Deense bedrijf Oscar, bekend als snelgroeiende mobiliteitsstartup, is met succes binnengedrongen in de autoverhuurmarkt in Tielt en de omliggende regio. Met hun unieke bedrijfsmodel en een gloednieuwe vestiging in het naburige Lievegem, trekt Oscar de aandacht van zowel klanten als partnerbedrijven.

Het Deense Oscar.nl heeft in korte tijd betekenisvolle erkenning verworven. In zowel 2021 als 2022 werd het door de Deense Kamer van Koophandel uitgeroepen tot ‘Beste E-commerce Startup’. Dit maakt Oscar.nl de eerste onderneming in de geschiedenis om deze prijs twee jaar op rij binnen te slepen. 

De startup groeide in slechts twee jaar uit tot een significante speler in de autoverhuurmarkt, met meer huurlocaties in Denemarken dan Sixt, Europcar en Avis gecombineerd. Na dit succes op de lokale markt, breidde Oscar.nl uit naar de Nederlandse en Belgische autoverhuurmarkt, waar het bedrijf in twee jaar tijd meer dan 130 locaties wist te vestigen.

Wat Oscar.nl onderscheidt van traditionele autoverhuurbedrijven, is hun innovatieve bedrijfsmodel. Ze stellen lokale autodealers in staat om met hun vloot de competitieve autoverhuurmarkt te betreden. De voertuigen die hieronder vallen zijn “leenauto’s”, leasingretours en auto’s die niet zo snel verkopen als verwacht. Hierdoor genereren lokale ondernemers extra inkomsten en zijn de prijzen lager dan bij de concurrent. 

Dit efficiënte bedrijfsmodel maakt het voor Oscar mogelijk om uit te breiden naar kleinere steden en zelfs landelijke gebieden. Oscar ziet hier mogelijkheden waar traditionele autoverhuurbedrijven niet winstgevend zouden kunnen zijn.

Sinds januari 2024 is Oscar ook actief in Lievegem, nabij Tielt, in samenwerking met Car Boutique. De nieuwe locatie biedt al een breed scala aan voertuigen aan, waaronder personenauto’s en vans. 

Geïnteresseerden kunnen het complete wagenpark bekijken op Oscar’s locatie in Lievegem en daar ook meteen hun volgende auto huren. Met hun revolutionaire aanpak lijkt Oscar de autoverhuur markt in onze regio nieuw leven in te blazen. Het belooft in ieder geval interessant te worden om te zien hoe deze invloedrijke nieuwkomer de lokale autoverhuurmarkt zal veranderen.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category